TEROARE LA PARIS! Cel puțin 140 de morți și peste 200 de răniți

Parisul, atacat de teroriști. Foto: lefigaro.fr

Parisul, atacat de teroriști. Foto: lefigaro.fr

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului, relatează Mediafax.

Potrivit Agerpres, care cotează AFP, o primă explozie s-a produs în jurul orei 21:20 (20:20 GMT) în apropiere de Stade de France, unde avea loc un meci amical de fotbal între selecționatele Franței și Germaniei, stadionul care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal în iulie anul viitor.

Președintele francez François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate. În total trei explozii au avut loc la Stade de France, pierzându-și viața un civil și cei trei atacatori-kamikaze.

În estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit într-o scenă de război. Un martor a declarat că a auzit rafale de armă automată timp de 2-3 minute. „Am văzut multe corpuri pe jos, pline de sânge”, a spus martorul ocular. Țintele atacului au fost o cafenea și un restaurant japonez.

Puțin mai la nord, pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului „Le Petit Cambodge” s-a soldat cu cel puțin 12 morți.

Alte cel puțin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei „La Casa Nostra”, la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. „Erau cel puțin cinci morți în jurul meu, alții erau pe stradă. Am avut mult noroc”, a spus un martor la sângerosul atac.

Al șaselea atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze și încă o persoană pierzându-și viața.

Atacurile care au însângerat Parisul seara trecută vin după o serie neagră care a început în ianuarie, tot în capitala Franţei. Atunci au murit 20 oameni în atacurile de la publicaţia „Charlie Hebdo” şi de la magazinul evreiesc din Port de Vincennes. Au urmat atacuri teroriste în Danemarca, Tunisia, Nigeria, Afganistan, Libia, Camerun, Egipt şi Yemen.

Principalele instituții europene – Comisia, Parlamentul și Consiliul UE – vor arbora sâmbătă drapelele în bernă în întreaga Uniune Europeană în semn de doliu și de solidaritate cu Franța după atacurile teroriste de vineri noapte din Paris.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. AVERTIZAREA Ministerului de Externe de la Chișinău în legătură cu ATACURILE de la Paris | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.