Ultima ISPITĂ a comunistului Voronin

Vladimir Voronin. Foto: independent.md

Vladimir Voronin. Foto: independent.md

PCRM, PSRM și PDM au împreună 64 de voturi în Parlament. O astfel de coaliţie ar putea să învestească un nou guvern, iar peste câteva luni să aleagă preşedintele ţării, crede preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. Potrivit liderului comunist, poate fi creată o coaliţie de centru-stânga din cele trei „fracţiuni întregi” în Parlament.

Liderul PCRM a spus că partajarea puterii după principiul politic este o decizie proastă.

„În Republica Moldova se aşteaptă o explozie socială, oamenii vor ieşi în stradă ca să se salveze pe sine, să-şi salveze familiile, va fi o revoltă incontrolabilă, deoarece populaţia a ajuns la cel mai jos nivel al sărăciei. Nu este normal ca ţara să rămână fără executiv în prag de iarnă. Acum este foarte complicat să găsim soluţii cum să ieşim din criza de formare a executivului, dar şi pe viitor de alegere a preşedintelui, ca peste câteva luni să nu intrăm într-o nouă criză. Văd că există numărul de voturi într-o coaliţie de centru-stânga – 64 de voturi, ale comuniştilor, democraţilor şi socialiştilor”, a spus Voronin, citat de IPN, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

Liderul PCRM a crede că eventualele alegeri parlamentare anticipate nu ar schimba prea multe lucruri în ţară. „Şi ce, va câştiga cineva cu câteva procente mai mult?”, s-a întrebat Voronin.

Voronin a mai declarat că termenul de „guvern proeuropean” deja nu mai este de actualitate, iar pentru aceasta îi mulţumeşte fostului comisar european Štefan Füle, care a spus că politicienii trebuie să creeze o guvernare pro-Moldova, bazată pe principiul de modernizarea europeană a ţării.

Liderul PCRM propune să se evite discuţiile de creare a majorităţii parlamentare cu PL şi cu „ceea ce a mai rămas” din PLDM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.