Șeful NATO: Atentatele de la Paris nu sunt o luptă între Occident și islam

Jens Stoltenberg. Foto: European Pressphoto Agency / wsj.com

Jens Stoltenberg. Foto: European Pressphoto Agency / wsj.com

Atentatele de la Paris sunt rezultatul unei lupte între extremiști și susținătorii valorilor democratice și nu o luptă între lumea islamică și lumea occidentală, a estimat sâmbătă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres.

Într-un interviu telefonic acordat AFP, Stoltenberg a declarat că aceste atacuri nu vor face decât să consolideze determinarea susținătorilor democrației care vor câștiga în cele din urmă lupta pentru că ei au „valorile cele mai ridicate”.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat sâmbătă seria de atentate sângeroase la Paris care au făcut cel puțin 129 de morți, în afară de cei șapte atacatori, și 352 de răniți.

„Cel mai important acum este să subliniem modul în care condamnăm atrocitățile și atacurile ale căror victime au fost oameni nevinovați la Paris noaptea trecută”, a insistat Stoltenberg.

„Toți aliații din cadrul NATO sunt uniți în lupta împotriva terorismului și în solidaritatea cu Franța”, a adăugat responsabilul Alianței atlantice ce numără 28 de state membre.

„Vom continua să fim vigilenți, determinați și uniți în apărarea noastră a democrației și societăților deschise”, a afirmat el, precizând că aliații vor utiliza serviciile de informații, mijloacele militare, poliția și lupta ideologică pentru a apăra o societate deschisă bazată pe încredere, adaugă France Presse.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.