Vinul Moldovei cucerește piața din Belarus

Foto: europalibera.org

Foto: europalibera.org

Brandul național „Vinul Moldovei” a participat la expoziția specializată „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi nealcoolice”, care s-a încheiat vineri la Minsk.

Potrivit Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), nouă companii vinicole din R. Moldova au prezentat vinuri sub brandul unic „Vinurile Moldovei”. Vinurile moldovenești au concurat în topul preferinţelor cu vinurile din Georgia, Grecia şi Italia.

„Piața Republicii Belarus este foarte importantă pentru vinul moldovenesc. Expoziția este o platformă ideală pentru atragerea clienților noi, dar și promovarea Moldovei drept un bun producător de vinuri calitative. Sunt convins că participarea la acest eveniment oferă o extindere a gamei și creșterea volumului exporturilor către Republica Belarus”, a declarat directorul ONVV, , citat de Infotag.

Belarus este prima țară la importul de vin în vrac și a șasea după volumul exporturilor de vinuri îmbuteliate. Anul trecut, în Republica Belarus au fost exportate 9% din totalul vinurilor îmbuteliate din R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.