Zeci de localuri de divertisment periculoase vor fi închise

Foto: dse.md

Foto: dse.md

35 de localuri de divertisment din țară urmează să fie închise, deoarece „prezintă pericol real pentru viaţa şi sănătatea oamenilor”, comunică Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE).

Potrivit pompierilor, din cele peste 300 de localuri de divertisment supuse evaluării, doar 54 corespund normelor şi regulilor de securitate antiincendiară. În cadrul verificărilor efectuate, în perioada 3-14 noiembrie curent, 225 de agenţi economici au fost sancţionați contravenţional, iar pe numele altor 181 au fost emise prescripţii obligatorii de înlăturare a încălcărilor depistate.

De asemenea, SPCSE a expediat demersuri în adresa administraţiilor publice prin care a solicitat retragerea autorizaţiilor de funcţionare a 50 de obiective, care prezintă pericol sporit pentru siguranța cetățenilor.

Instanţele de judecată au emis deja decizii de suspendare a activităţii pentru trei localuri de agrement, iar altele riscă să fie închise după examinarea cauzelor în instanţe.

Controalele în localurile de divertisment au fost inițiate după ce premierul interimar, Gheorghe Brega, a dispus verificarea acestora, ca urmare a incendiului din Clubul „Colectiv” din Bucureşti, în urma căruia au decedat 56 de persoane și altele aproximativ 200 au fost rănite.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.