Doi poliţişti din Chișinău vor fi judecați pentru corupere pasivă

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Doi ofiţeri de investigaţii ai Inspectoratului de Poliţie Ciocana vor compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de corupere pasivă, comunică serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura Anticorupţie, în iulie 2015, efectuând percheziţia încăperii unui agent economic, poliţiştii au extorcat de la administratorul firmei 5 mii de euro pentru a-i restitui mai multe bunuri ridicate în cadrul percheziţiei şi pentru a nu-i crea impedimente în activitate.

Ulterior, după ce unul dintre inculpaţi a primit banii pretinşi, imediat a distrus procesul-verbal cu privire la percheziţia efectuată anterior, după care a fost reţinut de oamenii legii.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul spre examinare Judecătoriei Ciocana. Ambii inculpaţi nu mai activează în organele MAI, aceştia fiind concediaţi.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea coruperii pasive, inculpaţii riscă pedepse de până la 15 închisoare ani cu amendă în mărime de până la 200 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.