Ei sunt laureaţii celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internaţional „Două inimi gemene”

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Foto: iticket.md

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Foto: iticket.md

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici” s-a încheiat duminică, 15 noiembrie, la Palatul Naţional din Chişinău cu Gala Laureaţilor, relatează Moldpres.

La ediţia din acest an au participat 46 de interpreţi din 12 ţări, dintre care 23 la secţiunea copii şi 23 – la secţiunea maturi.

Eugenia Ursu, responsabilă de invitaţia participanţilor de peste hotare, a afirmat că la ediţia din acest an au evoluat pentru prima oară interpreţi din Vietnam, Kârgâzstan şi Statele Unite ale Americii.

La rândul său, directorul festivalului, Eugenia Marin, a menţionat că ediţia din anul curent a Festivalului a fost una deosebită. „Mă bucur că muzica lui Ion Aldea-Teodorovici este cunoscută în întreaga lume şi e interpretată într-o frumoasă limbă română”, a subliniat Eugenia Marin.

Potrivit preşedintelui juriului, Svetlana Bivol, surpriza Festivalului a constituit-o interpretul Nguyen Khac Hoa din Vietnam, care a interpretat piesa „Eminescu” într-o limbă română impecabilă şi care a luat Marele Premiu al Festivalului.

De premiul I la secţiunea maturi s-a învrednicit Assel Kassenova din oraşul Bacu, Azerbadjan, de premiul II – Aigherim Kusainova din Astana, Kazahstan, şi de premiul III – Anna Vdovicenco din Chişinău.

La secţiunea copii primele trei premii au fost împărţite între Jaklin Tarachi (Bulgaria), Laura Bairamova (R. Moldova) şi, respectiv, Viorela Stoian (România). În posesia Marelui Premiu a intrat Ali Kuptleu din Kârgâzstan.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier care s-a produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti, România.Categorii:Cultură

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.