Hollande despre „cea mai mare fabrică de terorişti”, care a împins Franța „în război”

François Hollande. Foto: onedio.com

François Hollande. Foto: onedio.com

Franţa este „în război” împotriva terorismului, afirmă preşedintele François Hollande în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles, afirmând că atentatele de la Paris sunt agresiuni împotriva „stilului de viaţă” şi „valorilor” franceze, notează Mediafax.

„Franţa este în stare de război. Atacurile comise vineri seară sunt acte de război. S-au soldat cu cel puţin 129 de morţi şi numeroşi răniţi. Reprezintă o agresiune împotriva ţării noastre, valorilor noastre, tinerilor, modului de viaţă. Sunt comise de o armată teroristă, Daesh (Stat Islamic – n.r.), care luptă împotriva noastră, a Franţei, pentru că suntem ţara drepturilor omului”, a afirmat președintele Franței.

„Duminică seară, am trimis zece bombardiere franceze să atace dur poziţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic”, a explicat şeful statului francez, referindu-se la raidurile efectuate în oraşul sirian Raqqa. „I-am atacat şi continuăm bombardamentele. Portavionul Charles de Gaulle va ajunge în estul Mării Mediterane pentru a tripla capacităţile de atac. (…) Pe teren, în Siria, căutăm în continuare o soluţie politică în care preşedintele Bashar al-Assad să nu fie o problemă”, a subliniat Hollande.

„Trebuie să distrugem această organizaţie pentru a salva populaţia, dar şi pentru a ne apăra şi a evita venirea lor pe teritoriile noastre. Siria a devenit cea mai mare fabrică de terorişti din lume. Este necesară o coaliţie internaţională unică. În acest sens, mă voi întâlni cu preşedinţii din SUA şi Rusia, Barack Obama şi Vladimir Putin, pentru a discuta despre unificarea forţelor”, a adăugat Hollande.

François Hollande a ales să îşi exprime răspunsul faţă de atentatele care au avut loc la Paris în noaptea de vineri spre sâmbătă în faţa Congresului reunit la Versailles, eveniment care a mai avut loc o singură dată începând din 1848.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.