La Chișinău s-a cerut un singur guvernator pentru BNM și BNR

Foto: moldova.org

Foto: moldova.org

Mişcarea civică „Tinerii Moldovei” au organizat astăzi o acțiune spontană în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pentru a cere un guvernator comun la Chișinău și București. Aceştia aveau pancarte pe care era scris „Mugur Isărescu candidatul ideal”, „BNR = cu miliardul înapoi” și „Vrem BNR, nu BNM”.

Manifestanții au adus un borcan cu macaroane, care susțin ei, este tot ce a rămas la BNM, dar și un alt borcan cu bani, care reprezintă Banca Națională a României (BNR).

„Din câte vedeți, BNR este plină de bani și sigilată, nu are acces oricine la ea, însă în BNM și-au vârât mâinile toți politicienii, după care au lăsat aici macaroane pe care le împart la lume, adică povestesc cum RM este povestea de succes a UE”, a spus Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

„Noi, Tinerii Moldovei, credem că unica soluție pentru depășirea crizei economice din Rep. Moldova este ca Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, să-și preia funcția și la Chișinău și să aibă grijă de stabilitatea economică a Rep. Moldova. Banca Națională a României este o instituție sigură care și-a demonstrat în timp valabilitatea, o instituție care protejează corect valuta românească, de aceea preluarea controlului ei asupra BNM este absolut necesară, în condițiile în care aceasta nu mai este capabilă să gestioneze nimic”, a mai declarat Anatol Ursu.

Trei tineri au purtat măștile lui Vlad Filat, Vlad Plahotniuc și Dorin Drăguțanu. Mascații au împărțit macaroane din „borcanul BNM” trecătorilor.

Evenimentul s-a încheiat cu o notă de scandare a tuturor participanților, prin care aceștia au solicitat un guvernator comun și o singură instituție care să gestioneze fondurile monetare ale Rep. Moldova – Banca Națională a României.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.