Tendinţa de fortificare a cursului leului moldovenesc s-a epuizat

Foto: democracy.md

Foto: democracy.md

Tendinţa de fortificare a cursului leului moldovenesc s-a epuizat şi din acest motiv raportul de curs nu poate coborî mai jos de 19,7 MDL : $1. Până la sfârşitul săptămânii curente este posibilă o uşoară depreciere a valutei naţionale, care va fi în limita a câţiva bani.

Participanţii pieţei valutare, intervievaţi marţi dimineaţa de un reporter Infotag, afirmă că pe piaţă nu se atestă o cerere mare de valută, la fel nici interes al cumpărătorilor de a procura dolari SUA şi euro.

„De luni, 16 noiembrie, una din bănci a satisfăcut cererile S.A. «Moldovagaz», care tradiţional în perioada 15-20 a fiecărei luni achită furnizorului pentru gazele livrate în ţară. Anume din acest motiv cursului fără numerar al leului a încetat a se mai fortifica şi marţi a crescut cu cinci bani”, a spus interlocutorul.

Dealerii valutari subliniază faptul că clienţii băncilor au în conturi suficientă valută şi lei, însă volumul achiziţiilor s-au diminuat considerabil.

„Cel mai probabil, asemenea comportament al participanţilor pieţei valutare poate fi asociată cu tendinţa de a aştepta soluţionarea crizei politice, când ţara va avea majoritate parlamentară capabilă să investească Guvernul”, menţionează participanţii pieţei.

Întrebaţi despre comportamentul pe piaţă a dealerilor Băncii Naţionale, interlocutorii au spus că regulatorul nu se implică în situaţia pe care banca o reflectă corect la stabilirea cursului oficial al leului faţă de valute.

Specialiştii şi analiştii nu văd motive deosebite pentru modificarea considerabilă a cursului leului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.