Candu nu va ține în șah țara, ca Streleț, dacă va fi demis

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Democratul Andrian Candu a declarat că nu se ține de funcția de președinte al Parlamentului R. Moldova. Comentând intenția PLDM de a-l demite din această funcție, Candu a spus că liberal-democrații nu au de cât să caute voturi în Parlament.

Potrivit președintelui Legislativului, liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleț, care a formulat azi trei precondiții ignorând în totalitate negocierile de formare a unei noi alianțe de guvernare, s-ar alătura mesajelor promovate de partidul condus de Igor Dodon. „Se pare că domnul Streleț se alătură viziunii domnului Dodon. Îi încurajez să o facă, este o procedură regulamentară”, a declarat Andrian Candu.

„Eu nu mă țin de funcții, mai ales în situația în care funcția respectivă ar fi un blocaj în negocieri. Dacă voi fi demis, nu voi reacționa atât de emotiv ca domnul Streleț. Se pare că el nu poate depăși emoțiile legate de demisia sa. Eu îl asigur că nu voi avea un așa comportament în cazul în care el ar mobiliza asemenea voturi pentru Parlament”, a spus Candu, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului.

Amintim că astăzi PLDM a prezentat precondiţiile care, dacă vor fi respectate, „ar putea crea un nucleu pentru a discuta şi a implementa în practică un obiectiv de învestire cât mai rapidă a unui Guvern”. O precondiție se referă și la președintele Parlamentului, care „să nu fie rudă cu persoanele care au statul captiv”.

Revenit dintr-o recentă vizită de la Bruxelles, Andrian Candu a declarat că R. Moldova a rămas în atenţia instituţiilor europene, existând un angajament ferm al oficialilor europeni de a susţine ţara în toate începuturile ei. „Mesajul de bază al oficialilor europeni e să depăşim criza politică şi să creăm o majoritate parlamentară confortabilă care să susţină ferm un Guvern în implementarea reformelor. Ei înţeleg situaţia şi ne recomandă să căutăm majoritatea parlamentară în toată clasa politică”, a precizat președintele Parlamentului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.