Fostă șefă la Ministerul Sănătății, devenită director-adjunct la „Apele Moldovei”, învinuită pentru fals în declaraţii

Silvia Volosatâi. Foto: moldovacurata.md

Silvia Volosatâi. Foto: moldovacurata.md

Fosta şefă a Secţiei investiţii şi administrarea proprietăţii publice din cadrul Ministerului Sănătăţii, Silvia Volosatâi, care în prezent deține funcția de director-adjunct al Agenţia „Apele Moldovei”, este învinuită de procurori pentru fals în declaraţia de avere.

Potrivit Procuraturii Generale, femeia nu a indicat în declaraţiile sale de venituri pentru anii 2012 şi 2013 mai multe bunuri, indicând totodată date inexacte referitor la venitul obţinut la locul de muncă.

Inculpata nu a declarat 13 bunuri imobile şi mobile, dar şi 13 conturi bancare, care-i aparţineau ei şi soţului acesteia. De asemenea, în declaraţii nu a fost indicată deţinerea acţiunilor la un agent economic şi a unui împrumut bancar în sumă de 2 milioane de lei, contractat de soţul învinuitei.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi a remis dosarul spre examinare în instanţa de judecată. Dacă va fi găsită vinovată de cele incriminate, învinuita riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare sau amendă de până la 12 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 5 ani.

Un amplu material despre inculpată a publicat, în septembrie, platforma on-line despre integritatea persoanelor cu funcții publice Moldova Curată.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.