Miliardul care menține Transnistria pe linia de plutire

Tiraspol. Foto: Frans Sellies / flickr.com

Tiraspol. Foto: Frans Sellies / flickr.com

Diferenţa dintre cheltuieli şi venituri în Transnistria, la începutul lunii noiembrie a depăşit 1 miliard de ruble (90,1 milioane de dolari), care „a fost acoperită prin intermediul împrumuturilor”. Anunțul a fost făcut de așa-numitul ministru al Finanțelor de la Tiraspol, Elena Ghirjul.

Ghirjul a informat că la miliardul insuficient trebuie adăugate datoriile pe salarii, pensii şi poziţiile sociale – 802 miliarde de ruble (72,2 milioane de dolari).

„Conform dinamicii pe care o urmărim în prima jumătate a lunii noiembrie încasările sunt mai puține comparativ cu octombrie. Dacă facem o comparație cu perioada similară a anului 2014, atunci am înregistrat cu 27 de milioane mai puțin”, a menționat Elena Ghirjul, potrivit Bani.md.

Cât despre bugetele locale, din contul veniturilor proprii vor putea să achite salariile pe deplin în noiembrie doar Tiraspol, Dnestrovsk, Bender şi Râbniţa.

Ghirjul a precizat că, în prezent, salariile bugetarilor și pensiile sunt parțial achitate. Pentru stingerea datoriilor, autoritățile autoproclamate de la Tiraspol urmează să mai acceseze un împrumut. „Salariile vor fi achitate până la sfârșitul lunii datorită accesării unui împrumut”, a subliniat așa-zisul ministru.

În prezent, datoriile Tiraspolului față de salariați și pensionari depășește 800 de milioane de ruble, sau peste 72 de milioane de dolari.Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.