Pe europeni îi ucid teroriștii, pe moldoveni – aleșii poporului

Dorin Galben. Foto: allfun.md

Dorin Galben. Foto: allfun.md

O parte dintre moldoveni s-au bucurat după atentatele de la Paris. Potrivit acestora, pe noi nu ne-ar paște un asemenea pericol, pentru că teroriștii nu au niciun interes să omoare cetățenii unei țări lihnite de foame, scrie editorialistul Dorin Galben în Timpul.

Editorialistul e de părere că fenomenul care ucide cei mai mulți oameni din R. Moldova este indiferența autorităților.

„Când la mijloc există interese mari ale unor persoane importante, oamenii mici cu problemele lor neînsemnate nu mai contează. Prin urmare, indiferența statului generează corupția. Aceasta la rândul său sărăcește majoritatea populației, iar sărăcia inevitabil provoacă moartea celor care involuntar au devenit victime ale acestui sistem bolnav”, scrie Dorin Galben.

Potrivit editorialistului, în R. Moldova se moare mai repede decât în multe alte state nu din cauza atentatelor teroriste, și nici din cauza setei sau a foamei. „La noi, prin acțiunile negândite și iresponsabile, statul este tocmai cel care își omoară cetățenii fără pic de milă sau regrete”, scrie Dorin Galben.

Concluzionând, autorul crede că pe moldoveni totuși îi paște pericolul terorismului, întrucât sunt mulți moldoveni în majoritatea statelor bogate din Europa și nu doar. „Plecarea lor se datorează în mare parte politicilor de sărăcire a statului R. Moldova, care sunt realizate cu succes de unele partide pseudoeuropene și de oligarhii care stau la cârma acestora, chiar și din umbră”, conchide Dorin Galben.Categorii:Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.