MoldATSA va lua un credit de 35 milioane de lei, pentru a depăși criza financiară

Foto: radiochisinau.md

Foto: radiochisinau.md

Întreprinderea de Stat MoldATSA, furnizor de servicii de aeronavigaţie în Republica Moldova, va contracta un împrumut în sumă de 35 milioane de lei de la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru a depăși situația de criză financiară ce ar putea duce la blocarea activității acesteia. Guvernul interimar a aprobat miercuri, 18 noiembrie, o decizie prin care a autorizat acordarea împrumutului.

Potrivit Moldpres, banii vor fi acordați în patru tranșe lunare, dintre care 20 milioane în anul 2015. Împrumutul urmează să fie rambursat nu mai târziu de 1 septembrie 2016.

Potrivit deciziei Guvernului, MoldATSA „se eliberează de plata penalităților acumulate pentru netransferarea în termen a plăților de supraveghere a menținerii condițiilor de certificare către Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru perioada de la 1 decembrie 2014 până în prezent”.

Întreprinderea de Stat MoldATSA anunța recent despre situația de criză în care se regăsește principalul furnizor de Navigație Aeriană din Republica Moldova. „În luna aprilie 2015, ca urmare a deciziei instanței de la Bruxelles, în cadrul procesului «Komstroy vs Republica Moldova» au fost blocate mijloacele financiare ale MoldATSA din Europa, aceasta neavând o relație directă sau indirectă cu acest caz, devenind victima sistemului judecătoresc. Astfel, compania de stat, care este singura responsabilă de controlul traficului aerian din Republica Moldova, a rămas fără sursa principală de venit, ceea ce ar putea duce în scurt timp la blocarea sistemului de dirijare a traficului aerian”, se anunța într-un comunicat al instituției.

Ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a declarat în ședința Guvernului că decizia instanței de la Bruxelles a fost atacată în arbitraj la Paris. „Împrumutul este temporar. Acesta va fi rambursat imediat ce vor fi deblocate conturile”, a mai spus ministrul.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.