Moldovenii își vor putea înmatricula unitățile de transport mai simplu

Foto: antena3.ro

Foto: antena3.ro

Procesul de înmatriculare a vehiculelor va fi mai simplu și mai comod pentru cetățeni. Acest lucru a devenit posibil după ce Guvernul, la inițiativa Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), a aprobat unele modificări privind modul de identificare, documentare și evidență a vehiculelor și agregatelor acestora, inclusiv eliminarea facturii de vânzare-cumpărare la înmatricularea de stat, s espune într-un comunicat al MTIC.

Ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că „noile prevederi vin în confortul cetățeanului. În prezent, în procesul de înmatriculare sunt implicate trei persoane, fiecare cu atribuțiile sale specifice. După aprobarea acestei hotărâri, va fi numit un singur responsabil de procesarea datelor privind înmatricularea vehiculului, expert în identificarea vehiculelor. Astfel, cetățeanul, la înmatricularea unității de transport, se va adresa la o singură persoană, care va duce întreagă procedură de la început până la sfârșit. Procedura devine cât se poate de simplă și transparentă”, a accentuat Filip.

În cadrul ședinței de Guvern, s-a decis, de asemenea, excluderea facturii de vânzare-cumpărare din lista documentelor obligatorii pentru înmatricularea de stat a vehiculelor și agregatelor acestora. Actualmente, în procesul înmatriculării unităților de transport, în cazul înstrăinării acestora, poate fi solicitată prezentarea facturii de vânzare-cumpărare, eliberată de magazinele de consignație contra unei sume de bani. „Acest fapt creează incomodități cetățenilor. În plus, factura de vânzare-cumpărare este un document depășit de timp. Excluderea acesteia va optimiza procesul de înmatriculare a vehiculelor, va reduce cheltuielile suportate de către cetățeni și va simplifica procedurile de acordare a serviciilor respective”, a specificat ministrul în exercițiu.

Potrivit MTIC, unicul document ce va atesta înstrăinarea vehiculului va fi contractul încheiat conform legislației în vigoare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.