Previziunile pesimiste ale lui Dan Dungaciu

Foto: caleaeuropeana.ro

Dan Dungaciu. Foto: caleaeuropeana.ro

Este puțin probabil ca partidele proeuropene din Parlamentul R. Moldova să ajungă la un numitor comun şi să investească un guvern. De această părere este directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu.

„Situaţia din Republica Moldova este asemănătoare cu o maşină care se îndreaptă spre prăpastie, în cabină stau mai mulţi şoferi, dar nici unul nu îndreaptă volanul pentru a coti, fiecare lăsând pe seama altuia s-o facă. Blocajul politic în care se află ţara poate duce la o prăbuşire inevitabilă, iar fiecare aşteaptă ceva”, a declarat Dungaciu în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

Dan Dungaciu a spus că nu vede posibilitatea preluării de către politicienii moldoveni a experienţei recente a României, unde a fost investit un guvern tehnocrat. „Ar fi soluţia ideală şi ar fi prea frumos ca să fie adevărat. Dar situaţia de la Chişinău este diferită faţă de cea de la Bucureşti. Nu văd condiţiile realizării unui astfel de proiect şi în Republica Moldova. Partidele din Parlamentul de la Chişinău au viziuni şi strategii diferite. Cred că niciunul din partidele proeuropene nu-şi doreşte anticipatele. Însă dacă şi va fi găsit un consens, se va face cu mare greu”, a opinat Dungaciu, citat de IPN.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.