SESIZARE! Ministerul Finanţelor datorează sute de milioane de lei Fondului Rutier

Foto: sindicate.md

Foto: sindicate.md

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova (FSTDM) îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu situaţia complicată din întreprinderile din cadrul S.A. „Drumuri”, se arată într-o scrisoare adresată prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega.

„Datoriile Ministerului Finanţelor către Fondul Rutier depăşesc suma de 550 de milioane de lei, fapt ce a provocat respectiv datorii din partea Administraţiei de Stat a Drumurilor către antreprenori. Restanţele salariale în colectivele de muncă din cadrul S.A. „Drumuri” se menţin în mare parte din luna septembrie 2015, ce prezintă o încălcare flagrantă a legislaţiei privind remunerarea salariaţilor şi provoacă conflicte şi nemulţumiri ale angajaţilor”, se arată în scrisoare.

Potrivit lui Boris Rojnevschi, preşedinte FSTDM, se consideră inadmisibil un astfel de comportament faţă de drumari, care, prin legislaţie, posedând un fond cu destinaţie specială, rămân fără surse financiare, iar sumele acumulate sunt distribuite pentru alte necesităţi, fiind ignorat şi principiul de bază – salarizarea angajaţilor din ramură.

În scopul preîntâmpinării unui conflict de muncă, Federaţia solicită revizuirea distribuirii Fondului Rutier şi gestionarea corectă a acestuia, fiind asigurat procesul de finanţare al agenţilor economici pentru volumele lucrărilor executate.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.