Măsuri sporite de securitate pe Aeroportul Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău. Foto: moldova.org

Aeroportul Internațional Chișinău. Foto: moldova.org

În contextul ultimelor manifestări cu tentă teroristă din aviaţia civilă şi cele care au avut loc la Paris în noaptea de vineri, 13 noiembrie 2015, „Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră au dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Internaţional Chişinău în vederea siguranţei pasagerilor, comunică „Avia Invest”, compania căreia i-a fost dată în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru un termen de 49 de ani.

Astfel, sunt efectuate următoarele măsuri:

  • Instruirea suplimentară a colaboratorilor de securitate aeronautică şi membrilor echipajelor în vederea excluderii facilitării procedurilor de securitate aeronautică.
  • Implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanţelor explosive, cât şi în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră, se efectuează patrularea cu patrupezii special antrenaţi.
  • Instruirea adăugătoare a personalului tuturor companiilor care activează nemijlocit pe Aeroportul Chişinău în vederea identificării persoanelor dubioase.
  • Controlul suplimentar al mijloacelor de transport parcate în adiacenţa aeroportului.
  • Mărirea numărului colaboratorilor de securitate aeronautică şi intensificarea activităţii acestora în fluxul de pasageri.
  • Controlul de securitate vigilent înainte de zbor al pasagerilor. Monitorizarea video, utilizarea activă a metodei profiling-ului precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave.
  • Evitarea prezenţei persoanelor neimplicate în deservirea aeronavelor în adiacenţa acestora şi verificarea riguroasă a personalului întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora.
  • Verificarea minuţioasă inclusiv de către organele abilitate a personalului şi transportului implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului.

În ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni. Totodată, pentru a evita situaţiile excepţionale, „Avia Invest” a dispus mărirea esenţială a rutelor de patrulare în perimetrul aeroportuar.

Airport Chisinau_Politia de FrontieraCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.