Vladimir Socor despre „cea mai gravă situaţie” din istoria R. Moldova

Vladimir Socor. Captură video: tv7.md

Vladimir Socor. Captură video: tv7.md

Potrivit lui Vladimir Socor, analist politic al Fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, aproape că nu există şanse pentru ca la Chişinău să fie formată o coaliţie de guvernare proeuropeană. „O coaliţie proeuropeană poate fi formată doar cu participarea PLDM. În Republica Moldova atât partidele politice, cât şi societatea, sunt divizate după criteriul geopolitic, în proeuropeni şi în proruşi. Dar cel mai grav este partajarea politică a instituţiilor statului. Moldova a ajuns un stat capturat, iar eliberarea sa nu se poate face prin alegeri. Este nevoie de o puternică presiune internaţională pentru eliberarea Republicii Moldova din captivitate”, a spus analistul în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul TV 7.

Cât despre PLDM, Socor a declarat că trecerea în opoziție este acum cea mai convenabilă poziţie pentru acest partid, cu şansa de a se revitaliza. Însă, potrivit analistului, acest scenariu este puţin probabil să fie acceptat de europeni.

„PLDM trebuie să treacă în opoziţie pentru ca să rămână un partid proeuropean, să nu cedeze formaţiunilor proruse. Aceasta este unica lor şansă pentru a revitaliza partidul, distrus intenţionat, dar şi pentru a întoarce instituţiile statului pe făgaşul normalităţii şi începerea aplicării legii în stat”, a declarat analistul.

Vladimir Socor i-a acuzat pentru situaţia din Republica Moldova şi pe oficialii europeni. „Regimul oligarchic a folosit sloganele proeuropene în interese personale. Cetăţenii au pierdut încredere în europeni. Europenii au ştiut despre ce se întâmplă la Chişinău, dar au tăcut. Există şi o scuză, motivul fiind ratificarea Acordului de Asociere cu UE de către toate statele membre ale UE. Acum Republica Moldova a ajuns să se confrunte cu cea mai gravă situaţie din istoria sa. Cred că oficialii europeni vor face presiuni asupra PLDM ca să cedeze şi să participe la negocierile pentru formarea coaliţiei de guvernare, deoarece un guvern format în afara PLDM nu va mai fi unul pro-european”, a declarat Socor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

4 răspunsuri

 1. Nu prea știu cum face, dar Socor apare și se activează în momente de criză, e un fel de Ana Ursachi, doar că în calitate de analist(persoană care linge) dar la fel de partea personajelor negative din contextul crizei. Se pare că personajele negative plătesc mai bine când sunt la ananghie, iar Socor nu-i pasă de integritatea sa când e vorba de bani(fie ei și furați de la BEM).

  Apreciază

 2. Socor este un propagandon pe care nu l-as chema niciodata sa intre in casa mea, dar nu inca sa-i mai ascult analizele sale de doi bani.
  Timp de opt ani i-a facut imagine lui Voronin, acum sterge rahatul din urma lui Filat.

  Apreciază

 3. Acesta face asa o impresia , cel putin incerca sa faca asta, dar de fapt se dovedeste ca e un simplu om vinduta care pentru niste verzisori de la verzi poate face ce vrei si ce nu vrei.

  Apreciază

 4. Da omuleanul ista stiti ca e un fost ciine slugarnic de-a lui Voronin din perioada cind era asta presedinte, voi stiti ca a criticat mereu partidele pro-europene si cursul european ? iar acum o face pe desteptul si impartialul

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.