Alexandru Tănase face praf „investigația” făctută de ziarul lui Vlad Filat

Alexandru Tănase. Foto: timpul.md

Alexandru Tănase. Foto: timpul.md

Președintele Curții Constituționale (CC), Alexandru Tănase, fost ministru al Justiției, demolează o investigație realizată de publicația „Ziarul Național”, apropiată politicianului Vlad Filat. Potrivit investigației, din 2010 încoace, prin intermediul sistemului judecătoresc din R. Moldova, ar fi fost spălate 18 miliarde de dolari.

„Un singur lucru este nou, autorul o reușit să-mi toarne și mie o găleată de noroi în cap. Probabil acesta a fost unul din scopurile acestei «investigații». (…) Găsiți logică «concluzia» că în 2010 eu am inițiat modificarea Legii privind taxa de stat, cu scopul ca atunci când peste doi ani se vor fura miliarde din Rusia și vor fi trecute prin băncile moldovenești, statul moldovenesc să încaseze mai puțin la buget?”, se întreabă fostul ministru al Justiției pe Facebook.

Potrivit președintelui CC, despre judecătorii implicați în cazul semnalat de publicația „Ziarul Național” presa a scris mult și în trecut. „Cel mai ridicol este graficul «statistic» asupra instanțelor care au pronunțat aceste decizii? În general, graficele servesc pentru a-și da seama de anumite tendințe, procese și a raporturilor dintre ele. Ce ne ajuta acest «grafic» să înțelegem mai bine? Ce procese sau tendințe le putem înțelege mai bine cu ajutorul acestor «grafice»?”, întreabă Tănase.

„În general, nu-i clar care-i ideea autorului. E rău că s-au spălat bani sau e rău că statul a încasat mai puțin din aceste fraude? (…) Cu același succes se putea scrie și ceva de grenul: «spălarea celor 18 miliarde prin instanțele moldovenești a avut loc în timp ce PLDM deținea funcția de prim-ministru și cea de ministru al Justiției» sau «modificarea Legii taxei de stat a fost votată unanim de toți deputați PLDM, sau «toate demisiile onorabile ale judecătorilor implicați în acest scandal au fost aprobate de CSM, din care făcea parte și ministrul Justiției din partea PLDM». Ar fi fost trase de păr aceste concluzii? Desigur că da, la fel ca și concluzia autorului, nu are nicio legătură cu subiectul investigației propriu-zise”, mai scrie președintele CC.

Fostul ministrul al Justiției susține că nu are nicio legătură cu respectivul caz. „Atunci când bagi un nume care nu are nicio legătură cu problema dată, într-un context total diferit, puțini vor fi cei care observă diferența”, a subliniat Tănase.

Alexandru Tanase_FbCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Pasarea pre limba ei piere. Oare de ce s-a aratat deranjat Tanase? Judecati si singuri: http://www.ziarulnational.md/spalatorii-de-miliarde/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.