Cu ce se va ocupa în 2016 o mare organizație neguvernamentală condusă de un fost demnitar de stat

Foto: infois.ro

Foto: infois.ro

Consiliul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a R. Moldova a aprobat vineri, 20 noiembrie, priorităţile instituţiei pentru anul 2016. Preşedintele CCI, Valeriu Lazăr, a subliniat că aceste priorităţi vor fi în conformitate cu orientările strategice ale Guvernului R. Moldova, legate de implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană (DCFTA), precum şi direcţiile prioritare pentru anul 2016, aprobate  de Asociaţia Europeană a Camerelor de Comerţ şi Industrie (EUROCHAMBERS).

Potrivit lui Lazăr, citat de Moldpres, CCI îşi propune să susţină dezvoltarea şi utilizarea unor sisteme de asigurare a calităţii şi de certificare, să ofere informaţii despre noi procese şi tehnologii, asistenţă pentru accesarea de noi pieţe în contextual intrării în vigoare a DCFTA etc. O altă prioritate este sporirea competitivităţii a însăşi CCI prin perfecţionarea modelului existent de activitate a Camerei, ţinând cont de cele mai bune practice şi recomandări ale EUROCHAMBERS.

Totodată, CCI va asigura activitatea durabilă a Grupurilor de lucru în cadrul Agendei Locale de Business şi îşi va consolida prezenţa pe platformele naţionale şi locale de îmbunătăţire a climatului de afaceri, inclusiv Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru, Grupul de lucru al Comisiei de  stat pentru reglementarea activităţii de întreprinzător pe lângă Ministerul Economiei. De asemenea, CCI va dezvolta parteneriatul cu Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova, precum şi cu Centrul Naţional Anticorupţie, implementând şi dezvoltând în interiorul mediului de afaceri eticele anticorupţie şi de responsabilitate socială, în conformitate cu clauza anticorupţie emisă de Camera de Comerţ Internaţională.

Cât despre activitatea Biroului Executiv al CCI pentru anul 2015, Valeriu Lazăr a informat că acesta s-a preocupat de consolidarea capacităţilor CCI, inclusiv prin introducerea unui sistem de achiziţii, crearea Fondului de dezvoltare al CCI, aprobarea planurilor de activitate pentru sporirea dialogului public-privat la nivel local, consolidarea sistemului de colaborare cu membrii CCI, precum şi fondarea unei platforme de dialog între organizaţiile de suport afaceri din R. Moldova.

CCI a R. Moldova are, în prezent, 10 filiale şi circa 1600 de membri – reprezentanţi din toate ramurile economiei naţionale şi din toate regiunile ţării, inclusiv din raioanele din stânga Nistrului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. PLANUL lui Valeriu Lazăr, RESPINS. Ce are de gând să facă fostul vicepremier | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.