Fruntaș PSRM: Socialiştii vor insista în continuare pe alegeri anticipate

Vasile Bolea. Foto: zdg.md

Vasile Bolea. Foto: zdg.md

PSRM a solicitat Curţii Constituţionale (CC) să interpreteze articolele din Constituţie referitoare la dizolvarea Parlamentului în cazul imposibilităţii de învestire a Guvernului. Anunţul a fost făcut în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova de către Vasile Bolea, deputat PSRM.

„În Constituţie sunt mai multe neclarităţi şi vrem ca instanţa constituţională să se expună. Legea fundamentală nu permite dizolvarea Parlamentul, dacă au rămas şase luni până la expirarea mandatului şefului statului. Pe de altă parte, Constituţia oferă un termen de trei luni Parlamentului pentru investirea Guvernului, altfel şeful statului este obligat să dizolve legislativul şi să anunţe alegeri anticipate”, a precizat Bolea, citat de IPN.

Vasile Bolea a adăugat că CC urmează să determine ce prevedere constituţională din cele enumerate mai sus are prioritate. „Considerăm că necesitatea alegerii Guvernului este mai importantă. În termenul rămas până la expirarea mandatului, şeful statului reuşeşte să dizolve legislativul şi să declare alegeri anticipate”, a opinat deputatul PSRM.

Vasile Bolea a comunicat că PSRM va da curs invitaţiei speakerului Andrian Candu privind întrunirea de marţea viitoare. „Urmează să ne întâlnim marţi să vedem ce facem mai departe. Socialiştii vor insista în continuare pe alegeri anticipate. Acest lucru îl doreşte majoritatea populaţiei Republicii Moldova. Anticipatele sunt inevitabile şi cel mai probabil vor avea loc în luna aprilie sau mai a anului viitor”, a comunicat deputatul.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a lansat săptămâna aceasta o invitaţie publică către toţi liderii partidelor parlamentare, de a se întruni marţi, 24 noiembrie, pentru discuţii despre „ce facem mai departe”. „În ziua de marţi voi încerca să convoc toate fracţiunile din Parlament. Chem toate partidele, indiferent de culoare, să vină. Trebuie să vedem ce facem mai departe. Vor fi doar consultări, să vedem cum putem ieşi din criza actuală, dar şi să reglementăm activitatea Parlamentului”, a precizat Candu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.