Valeriu Streleț, ce (nu) a spus despre PLDM

Valeriu Streleț. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Valeriu Streleț. Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Membrii PLDM vizaţi în cel puţin un dosar penal urmează să-şi suspende calitatea de membru pe perioada cât sunt efectuate cercetările şi până la obţinerea unei decizii a instanţei de judecată. Astfel, PLDM îşi purifică rândurile de membrii care comit fărădelegi. Despre aceasta a comunicat fostul premier Valeriu Streleţ, actual liderul interimar al PLDM, în cadrul clubului de presă „Rezonanţa socială”.

Potrivit lui Streleţ, unii colegi de partid de-ai săi au mers mai departe, propunând o prevedere şi mai drastică – orice membru care este vizat în vreo investigaţie jurnalistică ce scoate la iveală fărădelegi cu implicarea acestuia la fel trebuie să-şi suspende calitatea de membru al formaţiunii până demonstrează în judecată că este nevinovat.

Fiind întrebat dacă PLDM este pregătit de alegeri anticipate, Streleț a spus că alegerile vor avea un efect negativ asupra întregii ţări şi crede că acestea vor fi evitate, deoarece în Parlament sunt mai multe forţe care nu-şi doresc alegeri. Astfel, dacă va fi depăşită criza politică prin învestirea unui nou Guvern, atunci peste câteva luni, când va trebui ales preşedintele ţării, cu atât mai mult vor exista dintre cei care vor dori să depăşească o nouă criză politică.

Totuşi, Valeriu Streleţ spune că dacă alegerile anticipate nu vor putea fi evitate, PLDM nu are altceva de făcut decât să-şi consolideze forţele. Acum formaţiunea stabileşte principiile sale de resetare şi se pregăteşte de congres. Valeriu Streleţ nu a spus când urmează să aibă loc congresul şi nici dacă va candida la funcţia de preşedinte al partidului.

Cât despre Maia Sandu, ex-ministrul Educaţiei din partea PLDM şi care a fost propusă la funcţia de premier, Valeriu Streleţ a spus că aceasta caută acum să vadă în ce direcţie să-şi construiască mai departe cariera politică şi a evitat să precizeze dacă se propune candidatura ei la conducerea PLDM.

IPNCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.