FOTO. Fugiți de acest „protestatar” al Platformei DA!

Omul cu șapcă bleu. Foto: timpul.md

Omul cu șapcă bleu. Foto: timpul.md

Jurnalistul Pavel Păduraru scrie în Timpul despre un om cu șapcă bleu (foto), care își face uneori apariția în Orașul Demnității și Adevărului, instalat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit autorului, „protestatarul” cu pricina „întotdeauna umblă pe drumuri de unul singur, fiind însoțit doar de o sacoșă ieftină din polietilenă”.

„Protestul omului cu șapcă bleu și cu sacoșă ieftină din polietilenă este unul inedit. Tu poți să strigi «Jos oligarhii!» până vei slobozi râuri de sudoare și-ți va sări inima din piept, dar el nu te va lua în seamă. Atenția lui e fixată în mulțime, spre cei de-alde tine, pe care îi examinează cu ochi de chirurg din cap până în picioare, fără nicio grabă”, scrie Pavel Păduraru.

Potrivit jurnalistului, cei tineri, sănătoși și plini de viață nu prezintă interes pentru omul cu șapcă bleu. Dimpotrivă, omul este interesat de cei bătrâni și necăjiți. După cum susține autorul, în cele două decenii de independență a Republicii Moldova, omul cu șapcă bleu a avut vreo 20 de apartamente, inclusiv o casă, însă nu toate sunt înscrise pe numele său. „Mai bine zis, omul nostru a avut mai multe imobile decât Filat și decât Plahotniuc, și decât Renato Usatîi”, subliniază Păduraru.

Jurnalistul mai scrie că „simpatizantul” Platformei DA a fost polițist până în 2004, în prezent fiind învinuit de către procurori de escrocherie în proporții deosebit de mari. „Dar astea toate sunt floare la ureche pentru el, deoarece se află la libertate. El a fost de mai multe ori acuzat și bănuit, și chiar arestat, dar de fiecare dată a scăpat basma curată. (…) Chiar dacă admitem că a săvârșit crime monstruoase și a nenorocit o mulțime de oameni și familii întregi, acest om, cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă, este curat ca lacrima. (…) Dacă mai vine la proteste, lăsați-l să umble hai-hui prin fața Guvernului cât i-a pofti mușchiul, dar feriți-vă de el. Dar dacă se întâmplă să vă treziți chiar cu el în față și să vă simțiți atacat de zâmbetul lui, fugiți și chemați poliția”, conchide Pavel Păduraru, recomandând filmul „La Hanul Morții”, pentru mai multe detalii despre viața și activitatea „protestatarului” cu șapcă bleu.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.