PLANUL lui Valeriu Lazăr, RESPINS. Ce are de gând să facă fostul vicepremier

Valeriu Lazăr. Foto: trm.md

Valeriu Lazăr. Foto: trm.md

Consiliul Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) nu a sprijinit vineri, 20 noiembrie, „planul de reformare a camerei”, propus de către preşedintele instituției, Valeriu Lazăr.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, citat de Infotag, consiliul CCI a acceptat venirea sa cu scopul de a reforma instituţia, însă aripa conservativă nu a dorit „schimbări în activitatea CCI, pentru ca aceasta să corespundă cerinţelor actuale”.

„La şedinţă au fost aprobate modificările la bugetul camerei pentru 2015, precum şi principalele poziţii din bugetul pentru 2016”, a spus Lazăr, care a subliniat că noua ordine de întocmire a listei membrilor consiliului CCI, împotriva cărei se pronunţă consiliul, este solicitată de Ministerul Justiţiei.

Şedinţa consiliului CCI, la care au fost prezenţi peste 70 de membri, are loc o dată în an. Consiliul este organul administrativ în perioada dintre reuniuni.

Lazăr nu a exclus varianta plecării sale din fruntea CCI, pentru a crea împreună cu un grup de susţinători o structură nouă, în calitate de alternativă a CCI, care ar corespunde cerinţelor moderne şi ar ajuta mediul de afaceri.

Valeriu Lazăr a fost ales în funcția de președinte al CCI în data de 11 iulie 2014, succedându-l pe Gheorghe Cucu, care a deţinut această funcţie timp de 16 ani. Atunci, Cucu a fost ales în funcția de preşedinte de onoare al CCI, declarând că decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al CCI este una personală.

Actualul președinte al CCI a fost cel mai longeviv ministru al Economiei, deținând această funcție și, cumulativ, de vicepremier, între anii 2005-2006, 2009-2010, 2010-2014. Lazăr a fost vicepreședinte al PDM, partid pe listele căruia a fost ales deputat în Parlamentul R. Moldova în alegerile parlamentare din 2009 și din 2010.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Cum Valeriu Lazăr va media litigiile și conflictele | Argumentul
  2. Valeriu Lazăr: Demisia mea este UNICA SOLUȚIE pentru a trezi la realitate Consiliul CCI – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.