RECORD! În doar patru luni, la Orhei au fost reparate capital 22 de străzi

Primarul Ilan Shor inaugurează o porțiune de drum. Foto: orhei.md

Primarul Ilan Shor și Tudor Golub, președintele raionului Orhei, inaugurează o porțiune de drum. Foto: orhei.md

Primăria orașului Orhei anunță finisarea lucrărilor de reparație și asfaltare în câteva zone din oraș, realizate pe parcursul ultimelor săptămâni.

Astfel, au fost reparate capital două străzi din centrul orașului: strada Livezilor, cu o lungime de 470 metri, și strada Orheiul Vechi, în lungime de 510 metri. Pe lângă partea carosabilă, au fost asfaltate porțiunile destinate circulației pietonilor și instalate borduri noi.

Încă un drum a fost reparat capital în sectorul Lupoaica. Este vorba despre strada Susleni, cu o lungime de 120 metri.

Totodată, în același sector a fost construit un trotuar nou de-a lungul străzii B.P.Hașdeu. Trotuarul are o lungime de 720 de metri. Construcția acestuia a fost decisă de primarul Ilan Shor la cererea localnicilor,  care se plângeau de incomoditatea traversării zonei. Oamenii trebuiau să meargă prin noroi și praf. Problema se agrava și mai mult pe timp de ploaie, când zona devenea o adevărată capcană pentru pietoni.

La fel, în sectorul Slobozia Doamnei a fost asfaltată piațeta de pe strada Alecu Russo cu o suprafață de 1500 m2 și drumul de acces către Grădinița nr. 2, cu o suprafață de 1000 m2. În data de 21 noimebrie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pe piațeta reparată s-au desfășurat manifestațiile dedicate hramului sectorului Slobozia Doamnei.

Suprafața totală a lucrărilor realizate depășește 10 000 m2.

Primarul orașului Ilan Shor, împreună cu președintele raionului Orhei, Tudor Golub, au tăiat panglica la deschiderea simbolică a acestor obiective. Ei au fost întâmpinați cu pâine și flori de localnici, care spun că au așteptat ani de zile să le fie făcute drumurile.

Din luna iulie 2015, la Orhei au fost reparate capital 23 de străzi. Reabilitarea drumurilor este unul din principalele obiective anunțate de primarul Ilan Shor, care a promis că, până în anul 2019, toate străzile din Orhei vor fi reabilitate.

Foto: orhei.md

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.