Streleț a pus piciorul în prag. Cine își va asuma criza politică?

Valeriu Streleț. Foto: moldova.org

Valeriu Streleț. Foto: moldova.org

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a declarat în această seară, după întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti, că nu vede rostul unui dialog cu PDM până când democrații nu vor conştientiza că sunt „unicii responsabili” de criza politică actuală, urmând a-și schimba retorica în privința PLDM.

Streleţ a mai spus a discutat cu Timofti despre poziţia politică a PLDM în privința crizei politice şi precondiţiile pe care liberal-democraţii le-au enunțat. Potrivit lui Streleț, democraţii nu sunt interesați să discute cu liberal-democraţii şi reduc şansele de a forma un nou guvern.

„Noi am explicat că acest moment politic este crucial şi ar putea fi o oportunitate unică de a scoate ţara din captivitate. Vrem să convingem partenerii de dialog că avem nevoie de o foaie de parcurs pentru a asigura independenţa instituţiilor statului şi avem nevoie de un guvern care să se bucure de sprijin popular chiar din momentul învestirii, adică să avem un premier apolitic. Avem candidaţi neafiliaţi politic, nu doar unul, şi vom anunţa nume la momentul când celelalte partide, care declară că vor o majoritate pro-europeană, vor anuanţa de principiu că se acceptă un premier neafiliat politic”, a menţionat fostul premier, citat de IPN.

Cât despre informaţiile despre vizita unui mediator din Uniunea Europeană, care să reconcilieze dialogul dintre partidele proeuropene, Streleţ a subliniat că familiile politice europene, potrivit unei propuneri de principiu, să delege un mediator care să fie agreat de toţi. Totuși, potrivit sursei citate, încă nu este o decizie în acest sens.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.