Tot mai mulţi turişti străini atraşi de Moldova

Foto: moldova.org

Foto: moldova.org

În primele nouă luni ale anului 2015 a crescut numărul de turişti care au venit în R. Moldova. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, în acest an s-au înregistrat cu peste 20% mai mulţi turişti şi excursionişti. Totodată, numărul cetăţenilor moldoveni care au vizitat alte state a crescut cu 6% faţă de anul trecut.

În acelaşi timp, numărul oamenilor care au participat la turismul intern a scăzut cu aproape 20%. Numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în ianuarie-septembrie 2015 a totalizat 26,9 mii de turişti. Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău (40,5%) şi regiunile de dezvoltare: Centru (28,6%) şi Sud (26,0%).

Din cei 11 mii de turişti şi excursionişti străini care au vizitat R. Moldova în această perioadă 61,7% au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 30,1% – de afaceri şi profesionale şi 3,6% – de tratament. Cei mai mulţi turişti au venit România (17,3%), Ucraina (10,8%), Federaţia Rusă (9,4%), Turcia (6,0%), SUA (4,5%).

Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere şi agrement. Moldovenii au preferat să călătorească, în principal, în Turcia (37,6% din totalul celor plecaţi în străinătate), Bulgaria (31,8%), Grecia (11,7%), România (8,8%), Ucraina (1,6%).

IPNCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.