Jurnalist de la Chișinău: Statul Islamic a câștigat

Marin Basarab. Foto: rasputin.md

Marin Basarab. Foto: rasputin.md

Într-un editorial publicat în Timpul, jurnalistul Marin Basarab se indignează de faptul că pe rețelele de socializare atentate teroriste care au zguduit recent lumea sunt comentate în așa fel încât nu-i unește pe oameni, ci îi divizează și mai mult.

Editorialistul consideră că, peste noapte, după tragicele evenimente provocate de către teroriști, „a ieşit la iveală toată ura, intoleranţa şi xenofobia noastră”. „Şi mai groaznic este că am început să comparăm aceste tragedii şi să decidem care dintre ele merită mai multe lacrimi”, subliniază jurnalistul.

„În ultimele zile observ pe reţelele de socializare o tendinţă hilară, nesănătoasă, de a compara durerea oamenilor, mai mult – de ai învinui de ipocrizie, pentru că, vezi, dom-le – suferă pentru francezi dar nu suferă pentru sirieni. Te întrebi ce e în capul acestor oameni? Există oare un etalon al durerii? Există oare vreun model exact după care trebuie să suferi? Există oare grade de comparaţie între morţi? Nu! Toate morţile sunt îngrozitoare. Însă şi mai îngrozitor este că aceste morţi nu ne-au unit, ci ne-au divizat. Asta înseamnă că Statul Islamic a câştigat. Pentru că scopul lor principal este să instaureze ura, islamofobia, panica şi groaza. În momentul în care ne-am lăsat cuceriţi de aceste sentimente, am pierdut această luptă”, mai scrie Marin Basarab.

Citește articolul integral în Timpul.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.