PDM dă peste cap tradiționalele alianțe politice

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

PDM propune crearea noului Guvern cu votul majoritar al deputaţilor din Parlament, nu în baza unei alianţe politice. Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, rămâne să se găsească consensul pentru a vota un Guvern proeuropean de către acei deputaţi care sunt responsabili de viitorul ţării.

La această concluzie au ajuns democrații în cadrul şedinţei Biroului Permanent al PDM.

Marian Lupu, i-a acuzat pe liberal-democrații de lipsă de „maturitate politică” și a anunțat că nu va mai fi făcută nicio alianță cu partidele de dreapta, pentru că „această idee nu mai e viabilă”.

„Scopul este să avem un Guvern care să nu guverneze cu acordul coaliţiei în faţă, ci cu programul său, care să nu fie dependent de decizii politice, să avem un premier care să nu trebuiască să alerge de fiecare dată la şeful său de partid aşa cum a fost până acum în unele cabinete de miniştri”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu, citat de IPN.

În cadrul unui briefing de presă, liderul democrat, Marian Lupu, a anunțat că PDM va iniţia, începând de luni, 24 noiembrie, consultări cu toate forţele politice din Parlament.

„Vom face analiza posibilităţii de a crea o majoritate parlamentară în jurul noului Guvern şi nu în jurul unei alianţe politice, care se dovedeşte dificil de creat la acest moment. Vom discuta posibilitatea ca membrii viitorului guvern să nu fie afiliaţi politic. Acest principiu se răsfrânge şi asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru. Noi avem nevoie de un guvern votat să facă reforme şi nu politică”, a declarat Lupu.

Potrivit PDM, stabilitatea unui asemenea Guvern nu este diferită de stabilitatea unui Guvern votat de coaliţie.

Totodată, Marian Lupu a menţionat că PDM nu poate face alianţă nici cu partidele de dreapta, nici cu cele de stânga şi nu exclude că în 2-3 zile ar putea avea o concluzie generală şi vor putea avea loc consultări cu preşedintele ţării.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.