Platforma DA: Vrem alegeri anticipate, dar nu acum

Andrei Năstase. Foto: fb.com/andrei.nastase3

Andrei Năstase. Foto: fb.com/andrei.nastase3

Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” își dorește alegeri anticipare, întrucât asta ar schimba clasa politică. Declaraţia a fost făcută de către avocatul Andrei Năstase, unul din liderii Platformei „DA”, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

„Platforma noastră optează pentru satisfacerea revendicărilor populaţiei. Mai multe sondaje arată că mai bine de jumătate din populaţie se pronunţă pentru anticipate. De aceea şi noi suntem pentru alegeri anticipate. Nu zic că aceste alegeri trebuie să aibă loc acum, în prag de iarnă. Dar ar fi bine ca ele să aibă loc concomitent cu scrutinul pentru alegerea preşedintelui, iar între timp, prin referendum,, să fie modificată Constituţia în sensul alegerii directe a şefului statului”, a declarat Năstase, citat de IPN.

Andrei Năstase a mai spus că alegerile parlamentare anticipate trebuie amânate pentru ca mai întâi să fie purificate instituţiile statului. „În condiţiile când instituţiile statului sunt captive în mâinile unui singur om, nu trebuie să ne grăbim cu alegerile anticipate, ar putea fi falsificate şi vor constitui un eşec”, a explicat avocatul.

Săptămâna trecută, o parte din membrii Platformei DA au anunţat intenţia de a forma un partid politic, care „va constitui o alternativă la viitoarele alegeri”.

Potrivit ultimului sondaj făcut public de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova, un eventual partid creat în baza Platformei DA ar acumula puțin peste 6%.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

  1. Când spuneam că Platforma DA are un singur scop – de a aduna capital politic și a deveni partid, debilii zombați de la Jurnal TV și membri ai acestei platforme, mi-au sprit în cap. Acum, cine sunteți voi, rataților? Sunteți niște scule, aceeași mancurți care tânjesc după treucă! A murit PLDM și vreți să-l inviați sub alt nume! Așa cum comunistul Iliescu a devenit peste noapte social-democrat, voi vreți peste noapte să deveniți alternativă. Alternativa e una singura – Unirea cu Patria Mamă! Dar Platforma DA se teme de unire, se teme pentru că e o construcție a Kremlinului. Iar din revendicările lor, anticipate și alegerea Președintelui prin vot direct, se vede clar că vor să-i aducă pe mancurții Dodon și Usatâi la guvernare, iar ei, să reprezinte acea opoziție confortabilă și „proeuropeană”. Același plan cum a fost și PPCD, a distrus Frontul Popular, a organizat proteste, ca ulterior să-i asigure domnia șui Voronin. Treziți-vă români! Nu mai cădeți pradă propagandei Jurnal TV!

    Apreciază

  2. Ce a fost si de asteptat…platforma DA pe spinarea oamenilor se transforma intr-un partid politic docil clanului Lucinschi si lui Victor Topa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.