Spaima corupților din România vine la Chișinău

Laura Codruța Kövesi. Foto: dcnews.ro

Laura Codruța Kövesi. Foto: dcnews.ro

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laura Codruța Kövesi, va conduce la Chișinău o Misiune a Uniunii Europene de evaluare a Procuraturii Generale, transmite portalul Anticorupție.

Informația a fost confirmată pentru portalul Anticorupție de Livia Săplăcan, șefa Biroului de informare, relații publice și purtătoarea de cuvânt a DNA.

„Nu vine nicio delegaţie DNA la Chișinău, doar Laura Codruța Kovesi, dar nu ca reprezentant al DNA, ci în calitate de expert, în cadrul unei vizite organizate de delegaţia Comisiei Europene în Moldova”, a declarat Săplăcan.

Potrivit Victoriei Onofreiciuc, manager de proiecte pentru comunicare și publicații la Delegația UE în Moldova, instituția va remite un comunicat de presă cu privire la eveniment abia vineri.

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că misiunea va veni la Chișinău „în următoarele zile” și din delegație vor face parte 50 de experţi europeni în domeniul justiţiei, va evalua instituţiile de drept din Republica Moldova, abilitate cu eradicarea corupţiei. Prima instituţie supusă evaluării va fi Procuratura, după care vor urma Comisia Naţională de Integritate şi Centrul Naţional Anticorupţie.

Misiunea de evaluare a fost solicitată încă în luna septembrie de preşedintele Legislativului, Andrian Candu, şi fostul prim-ministru, Valeriu Streleţ, care au înaintat un demers în acest sens Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. FOTO. Gheorghe Brega, înmărmurit în fața șefei DNA | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.