Vinul Moldovei, pe placul României

Foto: walls.ro

Foto: walls.ro

23 de companii din R. Moldova au prezentat peste 200 tipuri de vinuri moldovenești la expoziția internațională Good Wine, care a avut loc în perioada 20-22 noiembrie la București.

În cadrul expoziției au fost organizate două master class-uri, unde invitații au degustat o selecţie inedită de vinuri şi divinuri autohtone, precum și mai multe vinuri de autor ale Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

„Suntem mândri că am reuşit să demonstrăm în România noile repere de identitate şi calitate ale Vinului Moldovei, obţinute după transformările remarcabile din ultimii ani. Este foarte important pentru noi că Vinul Moldovei a reușit deja să cucerească mulți pasionați și cunoscători din România. Știm asta deoarece exportul de vinuri în România a înregistrat o creștere spectaculoasă – aproximativ 173%, comparativ cu anul trecut, iar 22 companii vinicole din Moldova își vând vinurile pe piața românească”, a spus, citat de Infotag, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu.

La expoziția din România au fost prezentate peste o mie de vinuri celebre de la 100 de producători din diferite țări, inclusiv din România, Franţa, Bulgaria, Chile şi R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.