Vlad Plahotniuc, premier? Reacția lui Dumitru Diacov

Dumitru Diacov și Vlad Plahotniuc. Foto: tribuna.md

Dumitru Diacov și Vlad Plahotniuc. Foto: tribuna.md

PDM trebuie să-și asume funcția de premier și să fie responsabili de atmosfera din interiorul viitoarei alianțe de guvernare, dar și de vectorul de dezvoltare european al R. Moldova. Declarațiile au fost făcute de către președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV Chișinău.

„Chiar Ion Sturza a lansat această idee ca PD să-și asume funcția de premier. Noi mâine la partid vom discuta această idee. Vreau să-i întreb și pe colegii noștri din celelalte partide dacă acceptă această idee, ca PD să-și asume funcția de prim-ministru”, a declarat aseară Diacov.

În context, Diacov a lăsat să se înțeleagă că PDM ar pretinde și funcția de premier, și pe cea de președinte al Legislativului. Totuși, fruntașul democrat a evitat să răspundă tranșant dacă fostul prim-vicepreședinte al PDM, omul de afaceri Vlad Plahotniuc, urmează să fie viitorul premier. Diacov a spus că acest subiect nu a fost discutat în partid. Totodată, deputatul democrat crede că și Iurie Leancă ar fi un candidat potrivit.

Cât despre propunerea PLDM în privința unui premier tehnocrat, Diacov a declarat că această idee ar fi potrivită, doar că nu poate fi realizată în practică. „Nu știu ce suport poate avea un premier tehnocrat pentru ca să-și asume angajamentele. (…) Dacă va fi propus de un partid de la noi, atunci nimeni nu va crede că e vorba de un premier tehnocrat”, a mai spus Diacov.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.