PLDM rămâne pe poziții: Cu Nicolae Timofti DA, cu democrații BA

Foto: oficial.md

Foto: oficial.md

PLDM nu va participa la consultările cu PDM până când acesta nu-şi va expune poziţia în privinața celor trei precondiții ale PLDM, incluse în declaraţia din 18 noiembrie.

Anunțul a fost făcut astăzi prin intermediul unui comunicat al PLDM, în care se spune că liberal-democrații au luat act şi apreciază abordarea PDM în privinţa nominalizării unui candidat neafiliat politic pentru funcţia de prim-ministru al R. Moldova.

„Constatăm că este prematur să ne expunem dacă această atitudine este una sinceră şi are scopul să rezolve criza politică şi să răspundă intereselor cetăţeanului. Reiterăm că viziunea de schimbare anunţată de PLDM include angajamente ferme de eliberare din subordonare partinică şi eficientizare a instituţiilor statului. Scoaterea instituţiilor independente de sub orice influenţă politică este solicitată de toată societatea, dar şi de partenerii Republicii Moldova”, se spune în comunicatul PLDM.

În context, PLDM a invitat „partidele neafiliate sistemului oligarhic, dar şi deputaţii neafiliaţi să se expună pe marginea soluţiilor pentru scoaterea statului din captivitate şi crearea precondiţiilor necesare pentru depăşirea gravelor probleme cu care se confruntă ţara noastră”.

Potrivit PLDM, pentru depăşirea actualei crize politice şi instituirea unei guvernări capabile să facă faţă provocărilor este necesară o abordare complexă, care să aducă o schimbare reală şi să dea o nouă şansă R. Moldova.

PLDM a anunţat că va participa la consultările iniţiate de preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti. Totodată, fracţiunea partidului va participa şi în continuare, „cu implicare și responsabilitate”, în activitatea parlamentară.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.