Republica Moldova merge spre o disoluție?

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

Societatea civilă, dar și mass-media trebuie să accepte odată și pentru totdeauna că existența R. Moldova este nocivă pentru cetățenii ei și este convenabilă doar ipocriților din Parlament și Guvern. De această părere este jurnalistul Silviu Tănase, potrivit căruia „această pseudostatalitate trebuie demascată cât mai urgent”.

Într-un editorial publicat în Timpul, Silviu Tănase susține că „această formațiune statală” nu poate oferi condiții propice pentru o dezvoltare armonioasă.

„Fanaticii «stataliști» speră în continuare să salveze această entitate eșuată, în primul rând, moral, al cărei faliment economic este doar o problemă de «viteză». Un stat care nu are industrie, turism, instituții economico-financiare, resurse energetice, umane, agricultură, dar visează la vremurile de aur din timpul URSS, merge spre o disoluție”, subliniază editorialistul.

„Existența în continuare a R. Moldova, în această formă, este convenabilă doar clasei politice care a condus acest stat spre groapa istoriei, în ultimii douăzeci de ani. Pentru ei, acest stat este cel mai bun lucru care li s-a întâmplat în viață. Doar prin acest stat și alături de acesta, ei au reușit să devină «oameni de stat», adică de «afaceri». Dacă ar fi forțați să acționeze, fără sprijinul acestui stat s-ar vedea cât de „gol este regele”, conchide Silviu Tănase.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.