VIDEO. De unde „izvorăsc” banii la Orhei pentru pâinea lui Shor de doi lei

Pensionarii, invalizii și veteranii din orașul Orhei beneficiază, deja de o săptămână, de pâine la prețul de doi lei. Totodată, aceștia mai beneficiază de alte produse alimentare și mărfuri de uz casnic, costul cărora este mai mic cu 7-20 la sută decât în alte magazine din oraș. Toate acestea, au fost posibile grație deschiderii, la Orhei, a patru magazine sociale, relatează Today.md.

Bătrânii din localitate îi sunt recunoscători primarului Ilan Shor pentru grija față de ei, fiind încântați de posibilitatea de a cumpăra pâine la preț redus.

Victor Muzilă, cumpărător:

– Cum vi se par prețurile?
– Ceva mai puțin ca acolo, unde pâinea e 3,85 lei, aici e 2 lei, laptele acolo e 9 lei, aici e 7,25. În orice caz, e ceva cu preț redus și-i bine.
– Sunteți mulțumit?
– Desigur, da. Sunt mulțumit, tare bine.

Mihail Mârzac, cumpărător:

„Suntem foarte mulțumiți. Să-i dea Domnul sănătate omului acesta care a făcut așa lucru. E foarte «maladeț». Să ne mai ajute”.

Sofia Andronic, cumpărător:

– Cred că pentru un pensionar e destul de bun. Mulțumim.
– Ce procurați de obicei?
– Iată, pâinică procurăm întotdeauna, că-i mai ieftină.

Galina Palazova, cumpărător:

„Am venit după pâine, dar îmi spune doamna că o să fie peste jumătate de oră, dar eu mai aștept și iau încă ceva”.

Chiar dacă rafturile cu pâine se golesc rapid, administrația magazinelor suplinește în scurt timp cantitatea necesară pentru a ajunge la fiecare cumpărător.

Svetlana Druță, vânzătoare:

– Pâinea se vinde foarte bine, costă 2 lei. Este mult mai puțin decât în alte magazine.
– Cât de repede se vinde?
– Foarte repede. Pe zi se vând peste 300 de pâini.
– De câte ori pe zi aduceți pâine?
– De două ori pe zi, pentru că sunt foarte mulți bătrâni, invalizi.

Doina Diacon, vânzătoare:

„Pâinea socială se vinde foarte repede, de obicei se aduce de două ori pe zi. Întotdeauna este proaspătă, lumea o cumpără foarte des”.

Acest proiect social este realizat de Întreprinderea orășenească „Piață și comerț”. Grație eficientizării managementului, întreprinderea a reușit, în ultimele luni, să mărească considerabil beneficiul din activitatea sa. Fondurile obținute i-au permis Pieței Orhei să deschidă magazinele sociale și să compenseze prețul la unele produse.

Viorel Dandara, viceprimar de Orhei:

„Resursele au apărut grație optimizării activității întreprinderii municipale «Achiziții, comerț și piețe». Este un gest pentru a susține păturile social vulnerabile, anume pensionarii, care la momentul de față nu-și pot permite poate chiar și pâinea pe care o procurăm noi, simplii cetățeni, la prețurile din magazin. Ne-am pus scopul nu de a face business din aceasta, ci de a susține pensionarii, invalizii, iar pe viitor vom extinde spectrul de persoane care vor avea acces la magazinele respective. Probabil și familiile cu mulți copii vor avea acces la produsele comercializate aici”.

Cumpărătorii sunt serviți în baza cardurilor sociale, eliberate anterior. În total, în jur de 5500 de orheieni au primit astfel de carduri. Potrivit autorităților locale, la Orhei vor mai fi deschise încă trei magazine sociale de acest fel.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Dintr-un miliard de dolari (la care chipurile sor nu are treaba) toti cei care locuiesc in Moldova (de la nou nascuti pina la cei mai batrini) ar putea minca GRATIS cite o piine de 3.85 lei pe zi timp de 3 ani!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.