Ghelici îi susține pe unioniști: Moldova, ca şi Crimeea, are dreptul la unire

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Adepții unirii R. Moldova cu România consideră că acum este cel mai potrivit moment pentru a face acest pas. Potrivit Infotag, preşedintele Asociaţiei „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, a spus că „cetăţenii Moldovei, ca şi cetăţenii Germaniei şi Crimeii, au dreptul la unire”.

„După ultimele evoluţii din politica moldovenească, a devenit clar că şanse de formare a coaliţiei nu mai sunt”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, Timotei Țurcanu, membru al Consiliului Unirii. Țurcanu consideră că „problemele din viaţa politică a ţării oferă motive pentru discutarea unirii Moldovei cu România, fapt pentru care ar trebui convocat Congresul adepţilor ideii unionismului”.

Juristul şi membrul consiliului, Iulia Deliu, consideră că „unirea cu România este unica şansă de a rezolva problemele existente”. Iulia Deliu a amintit că şi deputatul rus, liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, a recunoscut că „moldovenii sunt români, iar Moldova este România”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a spus că „atât timp cât Rusia este agresor, iar Moldova nu este membru cu dreptul depline al UE, unirea cu România este o şansă de dezvoltare şi protejare”. Ea a îndemnat locuitorii Moldovei să participe pe 1 decembrie la manifestările prilejuite celor 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

La 1 decembrie 1918, România şi Transilvania s-au unit, printr-o decizie de la Alba Iulia. În data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat pentru unirea Basarabiei cu România.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Ghelici îi susține pe unioniști: Moldova, ca şi Crimeea, are dreptul la unire | BasarabiaPress – Portalul nr. 1 de știri adevărate din Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.