HALUCINANT! Îi laudă pe Filat și Voronin și încurajează o alianță PSRM-PCRM-PLDM

Mihai Conțiu. Foto: fb.com/mihai.contiu

Mihai Conțiu. Foto: fb.com/mihai.contiu

Un gazetar de la Chișinău îi învinuiește pe majoritatea actualilor lideri politici de toate relele din ultimii șase ani de guvernare. Într-un articol dezlânat, controversatul gazetar scrie că, de șase ani, R. Moldova este condusă de „o adunătură de hoţi şi mafioţi deghizaţi în politicieni”. Autorul afirmației este controversatul gazetar Mihai Conțiu de la „Moldova Suvernă”, despre care se spune că odinioară l-a slujit pe comunistul V. Voronin, iar în prezent – pe inculpatul V. Filat.

Printre politicienii blamați de gazetarul Mihai Conțiu sunt Nicolae Timofti, Mihai Ghimpu, Andrian Candu, Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și Iurie Leancă. Mai mult, într-un colaj publicat împreună cu articolul său, Conțiu cei șase politicieni sunt înfățișați după gratii.

„De 6 ani, ţara este furată cum nu fusese prădată nici în perioada 1991-2001. De 6 ani, moldovenii sînt înşelaţi, corupţi, exploataţi, manipulaţi şi prostiţi cu promisiuni dintre cele mai neruşinate. (…)În ultimii 6 ani, guvernanţii, sub mincinosul pretext al integrării europene, au transformat Republica Moldova într-un WC al Vestului şi al Estului, într-un teritoriu interlop controlat de către cei mai fioroşi asasini şi mafioţi. În ultimii 6 ani, interlopii de la Putere au transformat visul proeuropean promiţător al moldovenilor de pînă în 2009 într-un coşmar, într-o perspectivă fioroasă, după chipul şi asemănarea bandiţilor de guvernanţi, care i-au zombat pe moldoveni pînă acolo încît să-i facă să creadă că Europa este ca ei”, scrie Conțiu.

Pe de altă parte, Conțiu îi ia apărarea fostului premier Vlad Filat, întemnițat preventiv pentru corupție pasivă și trafic de influență.

„Europenii s-au bizuit mult pe faptul că Vlad Filat şi PLDM erau ceva mai oneşti în angajamentele lor proeuropene, numai că Filat nu guverna singur, căci depindea de „coaliţie”. (…)Tocmai bunele intenţii proeuropene l-au determinat pe Plahotniuc şi Ghimpu să-l decapiteze politic şi civic. Vina lui Filat constă în aceea că a căzut în jocul compromisului cu Plahotniuc şi s-a lăsat vulnerabilizat”, crede gazetarul.

Autorul îi mai cântă osanale și liderului PCRM, Vladimir Voronin, șef de stat în perioada 2001-2009. „Păi şi Voronin a condus RM opt ani şi nu a dus-o acolo unde nu putea fi dusă!”, exclamă Conțiu, atenționându-și cititorii să nu se grăbească să spună că cei de la „Moldova Suverană” sunt procomuniști.

Potrivit lui Conțiu, în situația crizei politice actuale, „cea mai viabilă este acceptarea şi încurajarea unei alianţe între PSRM, PCRM şi PLDM”.

Politicienii blamați de gazetarul Conțiu. Colaj: moldova-suverana.md

Politicienii blamați de gazetarul Conțiu. Colaj: moldova-suverana.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. PSRM și PLDM, front comun. Ce spun Voronin, Lupu și Ghimpu | Argumentul
  2. Adulatorul lui Voronin și Filat îl laudă pe Dodon și numește R. Moldova „stat tampon” – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.