„Oluleții verzi” se pregătesc să invadeze și R. Moldova?

Foto: paginaderusia.ro

Foto: paginaderusia.ro

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Veaceslav Untilă, a anunţat joi, 26 noiembrie, în plenul Parlamentului că miercuri, 25 noiembrie, în Republica Moldova au intrat camioane pline cu uniforme de camuflaj.

Unitlă a prezentat astăzi Parlamentului un proiect de modificare a legislaţiei privind interzicerea în spaţiul public a utilizării uniformelor similare celor militare sau de camuflaj. Potrivit lui Untilă, acest proiect este foarte important pentru securitatea R. Moldova şi a explicat şi de ce.

„În primul rând, ideea a venit după ce în faţa Parlamentului noi am văzut sute de oameni îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj. Am văzut că Legiuitorul a avut grijă de aceste lucruri şi a interzis chiar şi structurilor de protecţie şi pază să poarte această uniformă camuflaj din motiv că portul acesora este admis doar de către unităţile cu destinaţie specială a Ministerului de Interne, a Ministerului Apărării, SIS-ului şi alte structuri ale statului. Vreau să spun că până în momentul în care au apărut cetăţeni îmbrăcaţi în acest uniforme paramilitare, nu deranja pe nimeni acest lucru. De exemplu, chiar ieri prin vama de la Leuşeni au intrat două camioane pline-pline cu complete de uniformă. De ce vin aceste uniforme în Republica Moldova? Care este scopul? Temerea noastră este că pot să apară structuri paramilitare sau acei soldăţei verzi care au apărut în Crimeea şi au făcut probleme ucrainenilor”, a subliniat Untilă.

Proiectul de lege prevede ca uniformele să fie interzise începând cu anul viitor, deputaţii solicitând ca să fie precizate care sunt zilele de sărbătoare în care se fac excepţii de la această regulă. Deputaţii au votat în prima lectură proiectul de lege, urmând ca săptămâna viitoare să fie supus votării în lectura a doua.

Încă în septembrie 2014, comandantul forțelor combinate ale NATO din Europa, Philip Breedlove, avertiza că Federația Rusia folosește scenariul răboiului hibrid şi în cazul R. Moldova, după modelul deja cunoscut al „anexării” Crimeei și a intervenție militare în partea de est a Ucrainei.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.