PSRM și PLDM, front comun. Ce spun Voronin, Lupu și Ghimpu

Colaj: agora.md

Colaj: agora.md

Deciziile de a părăsi plenul Parlamentului de către deputații PSRM și PLDM au fost criticate dur de PCRM, PDM şi PL. Liderul comunist, Vladimir Voronin, a declarat că acţiunile deputaţilor socialiști nu sunt decât un circ, un show. Voronin a declarat că, procedând astfel, socialiștii îşi doresc să genereze subiecte pentru congresul pe care îl au planificat pentru duminică, iar liberal-democrații acţionează astfel pentru a avea ce discuta la protestele organizate de colegii săi din Platforma DA.

La rândul său, președintele PDM, Marian Lupu, a spus că nu este clar împotriva a ce protestează PLDM în condiţiile în care aceast partid a condus Ministerul Finanţelor, dar şi a fost prezent în consiliul de administraţie al Băncii de Economii, în timpul în care s-au produs delapidări enorme în sistemul bancar. Lupu susține că, în aceste condiţii, este evident cine poartă responsabilitatea politică pentru aceste delapidări, iar asemenea gesturi nu sunt decât nişte jocuri politice.

„De ce nu au părăsit sala pe parcursul celor 6 ani când eu strigam în gura mare că se fură de la Banca de Economii?”, s-a întrebat liderul PL, Mihai Ghimpu, bănuind că poate unora le este frică de faptul că, până miercurea viitoare, unii ar putea rămâne fără imunitatea parlamentară.

Deputaţii PSRM și PLDM au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului în semn de protest. Asta după ce socialiştii au propus pentru astăzi organizarea audierilor parlamentare, pentru a afla ce au întreprins Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Banca Națională a Moldovei şi Ministerul Finanțelor pe parcursul unui an. Potrivit lui Dodon, sprijinit și de liberal-democrați, cei care au susţinut amânarea audierilor pentru o şedinţă specială, îşi doresc tergiversarea acestui dosar.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.