IMPORTANT! De ce să NU MERGI în Transnistria în acest weekend

Tiraspol. Foto: roadfromkurdistan.wordpress.com

Tiraspol. Foto: roadfromkurdistan.wordpress.com

În Transnistria sunt posibile, în perioada 28-29 noiembrie, scenarii cu caracter provocator, comunică Delegaţia R. Moldova în Comisia Unificată de Control. Astfel, organul administrativ în Zona de securitate din estul ţării recomandă populației și oaspeților din R. Moldova să evite raioanele din stânga Nistrului în ajunul și în ziua aşa-numitului „scrutin electoral”, desfăşurat de administraţia autoproclamată de la Tiraspol duminică, 29 noiembrie.

„Asemenea semnale provin atât din relatările presei despre lupta acerbă pentru putere între grupările politice din Transnistria, cât şi din sursele speciale care atestă sporirea prezenţei şi a activismului structurilor de forţă din această regiune. Delegaţia Moldovei a atenţionat componenta transnistreană din cadrul CUC asupra necesităţii de a întreprinde toate măsurile pentru a menţine situaţia în albia normală. Chişinăul a făcut apel la respectarea regimului stabilit în Zona de Securitate şi la neadmiterea încălcării drepturilor şi libertăţilor omului. În acest context, populaţia şi cetăţenii străini aflaţi în Republica Moldova sunt chemaţi să se abţină de la deplasări neîntemeiate în regiunea transnistreană în perioada 28-29 noiembrie 2015, pentru a evita potenţiale incidente şi riscuri de securitate”, au comunicat, potrivit IPN, surse din cadrul Delegaţiei R. Moldova în Comisia Unificată de Control.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău a circulat în adresa misiunilor diplomatice o notă de informare prin care a anunțat că pretinsele alegeri din Transnistria sunt ilegale, afectează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova, solicitând ignorarea lor de către reprezentanţii altor state şi organisme internaţionale. Un apel similar a expediat şi Comisia Electorală Centrală a R. Moldova către autorităţile electorale şi instituţiile de monitorizare a alegerilor din străinătate.Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.