Membru al Platformei DA, arătându-i pe cetățeni și politicieni cu degetul

Igor Boțan. Foto: europalibera.org

Igor Boțan. Foto: europalibera.org

Atât societatea, cât și clasa politică sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în prezent în R. Moldova. Cetățenii au ales calea modernizării, dar clasa politică s-a împotmolit din cauza intereselor personale. De această părere este directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan, care este și membru al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”.

Potrivit lui Boţan, citat de IPN, actualii politicieni sunt instruiți și ştiu ce au de făcut, dar au interese personale care, de fapt, şi sunt izvorul tuturor relelor, iar societatea poartă vina pentru că este tolerantă faţă de aceste abuzuri ale elitelor care jefuiesc poporul.

Expertul a mai spus că dacă noi credem că partenerii europeni nu cunosc despre problemele din Republica Moldova, greşim şi acest lucru se va resimţi atunci când UE  îşi va revizui abordarea şi aceasta va deveni una diferenţiată, în condiţiile în care resurse pentru statele din Parteneriatul Estic sunt tot mai puţine.

Potrivit sursei citate, Boțan a mai spus că partenerii ne pot susţine doar în cazul în care vom avea o clasă politică responsabilă şi societate activă care monitorizează această clasă. În opinia sa, totul depinde de societate care poate schimba ceva implicându-se dar şi de faptul dacă va emana unde de şoc spre politicieni.

Igor Boțan a făcut declarațiile în cadrul dezbaterilor publice cu tema „De ce crizele din Moldova afectează integrarea europeană? Viziunea participanţilor la Adunarea Generală a Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic de la Kiev. Rezoluţia AGFSC PE privind Moldova”, organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.