Președinte nou-vechi la PSRM. Ce au pus azi la cale socialiștii

Congresul al XIII-lea al PSRM. Foto: Constantin Grigoriță / fb.com/constantin.grigorita.9

Congresul al XIII-lea al PSRM. Foto: Constantin Grigoriță / fb.com/constantin.grigorita.9

PSRM a organizat duminică, 29 noiembrie, cel de-al XIII-lea Congres ordinar al formaţiunii politice. Evenimentul a avut loc în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac”. La şefia PSRM a fost confirmat actualul lider, Igor Dodon.

Igor Dodon consideră că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în prima parte a anului 2016. „În politică nu contează bunele intenţii, ci faptele reale”, a declarat Igor Dodon, noul-vechi preşedinte al PSRM.

„Cetăţenii doresc reforme radicale. Timpul guvernării eurounioniste a trecut. Au avut o şansă, dar au pierdut-o”, a mai spus liderul socialist.

Potrivit PSRM, la eveniment participă circa două mii de delegaţi şi invitaţi din întreaga ţară, reprezentanţi ai partidelor politice din mai multe state, inclusiv din Federaţia Rusă, Bulgaria, Ucraina, Germania, România.

Socialiştii se laudă cu oaspeţii din Federaţia Rusă (FR), vineri şi sâmbătă liderul acestora întâlnindu-i pe rând. Din delegaţia FR fac parte Serghei Mironov, deputat în Duma de Stat de la Moscova, liderul Partidului „Spravedlivaia Rossia”, Irina Rodnina, membru al fracţiunii „Edinaia Rossia” în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, campioană olimpică la patinaj artistic, Nicolai Staricov, scriitor, copreşedinte al Partidului „Velicoe Otecestvo” din FR şi alţii.

Igor Dodon a fost ales preşedinte al PSRM în cadrul Congresului al X-lea al formaţiunii, în decembrie 2011, după ce, cu o lună mai devreme, alături de deputaţii comunişti Zinaida Grecianîi şi Veronica Abramciuc, a anunţat că părăseşte PCRM.

În 2011, Dodon declara că susţine integrarea europeană a R. Moldova şi relaţiile reciproc avantajoase cu vecinii. Trei ani mai târziu, în cadrul Congresului al XII-lea extraordinar al formaţiunii din 28 septembrie 2014, liderul PSRM a declarat că formațiunea sa este pentru denunţarea Acordului de Asociere cu UE, integrarea în Uniunea Vamală şi consolidarea relaţiilor cu Rusia.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.