Maia Sandu – în fruntea BNM, Valeriu Streleț – înapoi la cârma Guvernului

Maia Sandu și Valeriu Streleț. Colaj: argumentul.info

Maia Sandu și Valeriu Streleț. Colaj: argumentul.info

Un grup de inițiativă a semnat recent, în numele protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale, un demers adresat Preşedenţiei, Parlamentului, Guvernului și Curții Constituţionale. Semnatarii demersului cer numirea Maiei Sandu în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și restabilirea lui Valeriu Streleț în funcția de premier al R. Moldova.

Demers_Maia Sandu_Valeriu Strelet_2015 (Literatura si Arta)„Pentru a ieşi din mocirla în care ne-am pomenit, pentru a opri dezastrul din domeniul financiar, pentru a avea relaţii normale cu toţi vecinii noştri – Ucraina, România, Uniunea Europeană ş.a. – şi pentru a reveni la normalitate, noi, cetăţănii Republicii Moldova, protestatari în PMAN din Chişinău, considerăm absolut necesare următoarele:

  1. Numirea în funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei a doamnei Maia Sandu, ca persoană competentă în domeniul bancar (fostă angajată a Băncii Mondiale), ca persoană care la Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova a demonstrat competenţă, profesionalism şi o bună capacitate organizatorică.
  2. Restabilirea în funcţia de prim-ministru a dlui Valeriu Streleţ, prin anularea de către Parlament a deciziei de demisie din 29 octombrie a.c., ca persoană care în scurtul timp cât s-a aflat în funcţie a dat dovadă de atitudine, activism în interesele statului, iar pe plan internaţional a avut relaţii foarte productive cu preşedintele Obama, cu FMI, cu ţările Uniunii Europene şi cu conducerea României.

Solicităm susţinerea acestui demers al nostru de către Preşedinţie, în persoana dlui N. Timofte, Guvern, în persoana dlui Gh. Brega, Parlament, în persoana dlui A. Candu, Curtea Constituţională, în persoana dlui Al. Tănase, şi de către toţi deputaţii care ţin la această ţară”, susțin semnatarii demersului.

Demersul a fost semnat de către Vasile Rusu, Tudor Târceag, Mihai Popa, Valeriu Trifan, Viorel Ostapciuc, Victor Crăciun, Adrian Dobândă, Valerian Grosu, Gheorghe Moraru, Alexandru Negru, Ştefan Vlad, Valeriu Ursu ş.a. Documentul a fost publicat în hebdomadarul „Literatura și Arta”, nr. 48, din 26 noiembrie 2015.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Ap da, pe Maia care habar nu are de ce inseamna activitatea la o banca, a lucrat la banca mondiala, da stiti in calitate de ce? consilier de consilier a unui adjunct de sub-departament de marketing, asta oare e experienta ? Ori Strelet, omul care a facut afaceri cu Caravita, si care cit a fost premier a facut-o pe avocatul lui Filat, in loc sa guverneze tara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.