Marian Lupu comentează „atitudinea ambiguă” de azi a PLDM

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Conducerea PLDM a reușit prin diferite tertipuri să amâne decizia de a participa la negocierile pentru formarea guvernării, dar deja presiunea din teritoriu asupra conducerii liberal-democraților era teribilă, ei au fost practic somați să adopte această decizie. Astfel a comentat liderul PDM, Marian Lupu, decizia de azi a liberal-democraților din cadrul ședinței Consiliului Politic al PLDM, într-un interviu telefonic pentru Moldova.org.

Referindu-se la precondițiile înaintate insistent de PLDM, Lupu a declarat că nu este „nimic nou”, adăugând că „cei care vin cu condiții, vor pleca așa cum au venit, cu tot cu condiții”.

„Dacă vrem să blocăm negocierile, toți putem începe să punem condiții. Și noi am putea să punem condiții PLDM-ului, în primul rând să-și ceară scuze de la cetățenii pe care reprezentanți ai acestui partid i-au furat, le-au furat banii din depozitele de la BEM, pentru că toate s-au întâmplat în timp ce acest partid deținea funcțiile de premier și ministru al Finanțelor. Repet, dacă vrei să blochezi orice discuție, asta e modalitatea cea mai simplă: pui condiții”, a subliniat liderul PDM.

Întrebat dacă PDM va accepta prezența jurnaliștilor la negocierile ce vor urma, Marian Lupu a spus că „presa și societatea trebuie să fie informate despre negocieri, ceea ce vom face cu siguranță, dar noi avem nevoie de discuții politice, nu de show-uri în care unii să vină să facă spectacol”. Potrivit lui Lupu, „PLDM nu are decât să stea după fiecare negociere în fața presei și să facă spectacol ore întregi, la negocieri însă discutăm și lucrăm. Așa cum am spus, fără condiții predefinite”.

Liderul PDM a mai declarat că subiectul unei coaliții politice între partidele proeuropene este deja unul depășit, din cauza comportamentului PLDM.

„Inclusiv atitudinea ambiguă a liberal-democraţilor de astăzi arată că nu ne mai rămâne decât să vedem în ce fel putem să găsim voturile necesare pentru formarea unei majorități parlamentare care să poată investi cât mai repede noul Guvern”, a precizat Lupu.

Deși declară că nu crede într-un Guvern tehnocrat, Marian Lupu susține că PDM este gata să discute și o astfel de variantă. Cât despre apartenența politică a viitorului premier, liderul PDM a menționat că urmează să se discute inclusiv varianta unui premier neafiliat politic, „în funcţie de ce majoritate politică vom avea”. „Dacă reușim ca săptămâna aceasta să cădem de acord asupra modului în care vom vota Guvernul, cred că la sfârșitul acestei săptămâni deja am putea să propunem un premier”, a conchis Marian Lupu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.