Contingent al Armatei Naționale la parada militară de la București

Militari defilând de Ziua Națională a României. Foto: fb.com.com/MDAarmy

Militari defilând de Ziua Națională a României. Foto: fb.com.com/MDAarmy

Un pluton al Armatei Naționale a participat marți, 1 decembrie, la parada militară de la București, organizată de autoritățile române cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ala Diaconu, ofițer de presă al Armatei Naționale, a comunicat pentru Moldpres că toți cei 31 de militari detașați la parada din București fac parte din componența Companiei Gărzii de Onoare. Plutonul moldovenesc, care a defilat alături de militari din România, dar şi detașamente din Bulgaria, Polonia, SUA şi Turcia, pe Piaţa Constituției din București, a fost condus de căpitanul Vasile Ojoga. Drapelul de Stat a fost purtat de sergentul Eduard Ajder, iar drapelul Armatei Naționale – de plutonierul Tudor Minciună.

Sursa citată a mai specificat că aceasta a fost a doua participare succesivă a militarilor moldoveni la parada din România. În 2014, la eveniment au fost prezenți tot 31 de militari din compania Gărzii de Onoare a Armatei Naționale.

Pentru participarea contingentului Armatei Naționale la parada de la București, Guvernul a alocat din Fondul de rezervă peste 100 mii de lei, dintre care peste 68 mii de lei constituie diurna militarilor, 30 mii de lei cheltuielile pentru transport și peste trei mii de lei – asigurarea medicală.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.