Jurnalistul Gabriel Călin renunță la mărul pe care l-a primit de la un „organ impotent”

Gabriel Călin. Foto: fb.com/gabrielcalin.media

Gabriel Călin. Foto: fb.com/gabrielcalin.media

Jurnalistul Gabriel Călin a anunțat că se dezice de Mărul de Cristal oferit de Clubul de Presă de la Chișinău în 2008 la Gala premiilor „10 jurnalişti ai anului”. Tototadă jurnalistul spune că nu va mai lua în considerare deciziile și rezoluțiile organizațiilor de media „aflate la cheremul unui partid în descompunere și al păpușarilor reali din această țară”.

Decizia vine pe fundalul nemulţumirii jurnalistului de faptul că organizațiile de media au „luat apă în gură” în cazul Nichita Perestoronin, cameramanul agresat duminică de susţinători ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

„Mai visați și sperați că vom avea o presă echidistantă și neafiliată politic clanurilor corupte din Moldova, dacă nici măcar atunci când este atacat un jurnalist (indiferent de redacția din care face parte), organizațiile, care se doresc a fi regulatori ai domeniului, tac?”, se întreabă Gabriel Călin pe Facebook.

Jurnalistul mai scrie că, în continuare, se va ghida doar de legea R. Moldova, nu și de recomandărilor unor organe „incompetente și impotente”. Totodată el anunţă că se dezice de Mărul de Cristal.

„Mă dezic de Mărul de Cristal oferit de Clubul de Presă de la Chișinău, pe care l-am obținut încă pe când munceam la TV7 și declar cu toată responsabilitatea că presa din Republica Moldova este cea care trebuie să iasă prima din captivitatea unor personaje care i-au gestionat activitatea începând cu perioada sovietică și până în ziua de astăzi”, a scris Călin.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.