Mesaje emoționante de Ziua Națională a României la Chișinău

Colaj: fb.com/basarabiapamantromanesc

Colaj: fb.com/basarabiapamantromanesc

Cu ocazia Zilei Naționale a României, un grup de unionişti reuniți în Blocul Unității Naționale (BUN), au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chișinău. Ei au spus că astfel aduc un omagiu sărbătorii Marii Uniri şi îşi exprimă dorinţa de a produce unirea dintre R. Moldova şi România.

Adepții unirii celor două maluri de Prut şi-au exprimat speranţa că în anii următori se va produce unirea dintre cele două state.

„România este ţara noastră, mama noastră care ne-a crescut şi ne-a pierdut nu din vina ei. Poate va fi un nou 1 decembrie în anul 2018 când ne vom bucura cu toţii de reîntregirea neamului şi a ţării”, a menţionat o participantă, citată de IPN.

„Îmi pare rău că tinerii de astăzi nu prea înţeleg ce înseamnă România, Moldova, că ea nu poate exista ca stat aparte, este un stat artificial. Noi nu avem decât oameni şi pământ. Oamenii au plecat peste hotare, iar pământul a rămas pârloage. Cu ce trăim noi? De aceea noi trebuie să ne unim”, a menţionat un alt participant.

„Am venit aici pentru că este Ziua Unirii astăzi, sărbătorim şi noi împreună cu toţi românii de pretutindeni. Sărbătorim ţara-mamă, dar nu ştim când va avea loc unirea. Trebuie să ne ridicăm toţi, să ne ducem pe jos până la hotar, să scoatem graniţa şi să fim o ţară. Chiar şi astăzi”, susţine o altă participantă la acţiune.

Potrivit unui comunicat al organizației unioniste Acțiunea 2012, 1 decembrie va debuta în inima Chișinăului cu o depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, începând cu ora 11:00.

La ora 14:00 va fi dat startul unui marș al Unirii organizat de Platforma Civică „Onoare, Demnitate și Patrie”, cu plecare din fața Liceului Româno-Francez „Gheorghe Asachi”.

După manifestația stradală, unioniștii vor reveni în centrul Chișinăului, unde, la ora 15:00, în scuarul dintre Catedrala Mitropolitană și Arcul de Triumf, va fi desfășurată o hartă imensă, cu genericul „Republica Moldova și România; Reuniți în 2018″.

La finalul Zilei Naționale a României, la Chișinău va fi inaugurat sediul BUN.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.